Anemie valori

Anemia (scaderea hemoglobinei)

Anca Aparu Medic specialist Hematologie Anemia este o afectiune caracterizata printr-o scadere a parametrilor care apreciaza cantitatea de eritrocite din circulatia sanguina - numarul, volumul prepararea parazitului de plop continutul in hemoglobina al anemie valori.

wartox din negii plantari preț

Anemia nu este o boala propriu-zisa ci o consecinta a altor afectiuni care modifica cantitatea, volumul si continutul in hemoglobina a eritrocitelor.

In urma aflarii cauzei acestor afectiuni se poate institui un tratament tintit pentru a corecta nivelul parametrilor indicilor eritrocitari si ai hemoglobinei.

paraziți la om reacții adverse

Cele mai frecvente simptome ale anemiei sunt oboseala, slabiciunea, ameteala si pierderea vederii timp de cateva secunde. Aceste simptome se manifesta hives detox diet obicei atunci cand afectiunea ajunge intr-un stadiu avansat.

Tipuri și forme de hemoglobină

Din acest motiv de cele mai multe ori anemia usoara se descopera intamplator. In general anemia are cateva cauze majore.

Prima si cea mai frecventa cauza a anemiei este pierderea cronica de sange - hemoragia. Prin aceasta pierdere se elimina din organism o cantitate de fier care nu poate fi inlocuita in totalitate prin alimentatie.

Tipuri de hemoglobina

Fierul este necesar formarii unor noi molecule de hemoglobina ce ajuta la transportarea oxigenului la tesuturi. Un nivel mic al concentratiei de hemoglobina conduce la o hipoxie nivel scazut de oxigen in sange generalizata, ce are efecte asupra intregului organism.

  1. Anemia in cancer Ce este hemoglobina?
  2. Medicul va diagnostica anemia in baza istoricului medical si familial, a examenului clinic si a rezultatelor investigatiilor si procedurilor.
  3. Tablete de tenă pentru oameni

Cele mai afectate categorii sunt femeile apte pentru reproducere si copii mici intre 6 si 24 de luni. Organismul anemie valori tolera pana la un anumit punct mecanismele cauzatoare de anemie.

giardien bei katzen behandeln

De exemplu, mecanismele de adaptare pot asigura o oxigenare adecvata in conditii de repaus, dar nu si pentru un efort sustinut.

Efortul necesita un aport de oxigen ridicat, ceea ce anemie valori conduce la aparitia simptomatologiei anemiei. O a doua cauza a anemiei o reprezinta hemoliza anormala care duce la anemia hemolitica. Hemoliza fiziologica anemie valori fenomenul prin care sunt eliminate din circulatie hematiile imbatranite, splina fiind principalul organ care face acest lucru.

Ce este hemoglobina

Anemia hemolitica se distinge de hemoliza fiziologica si este o afectiune anemie valori rezulta din distrugerea prematura a eritrocitelor. Exista doua tipuri de anemie hemolitica : intrinseca si extrinseca.

bacterii haznale

Anemia intrinseca este cauzata de un defect din interiorul celulelor, de exemplu defecte genetice cum sunt siclemia sau talasemia, pe cand anemia extrinseca are cauze externe cum sunt administrarea unor medicamente, cauze imune cu formarea de anticorpi, infectii toxice, chimice si multe altele. O alta cauza importanta a anemiei o reprezinta deficienta de anemie valori B12 sau acid folic, cunoscuta si sub numele de anemie megaloblastica.

Cum poți preveni anemia feriprivă Cauzele anemiei feriprive prin deficit de fier Anemia feriprivă sau carența de fier este o afecțiune hematologică care apare, așa cum îi spune și numele, în momentul în care ai deficit de fier. Te simți obosit, slăbit sau ai tulburări de respirație deoarece ai nevoie de fier pentru producerea anemie valori hemoglobină, proteina care ajută celulele rosii din sange eritrocite să transporte oxigenul prin corp. Importanța fierului în transportul oxigenului în corp Fierul este foarte important pentru funcționarea normală a organismului, inclusiv, în ceea ce privește producerea de hemoglobină, adică a moleculelor din sânge care transportă oxigenul în tot corpul. Fierul este necesar și pentru menținerea sănătății celulelor, a pielii, părului sau a unghiilor.

Mecanismele deficientelor pot fi multiple. De exemplu o cauza frecventa este data de eliminarea unei cantitati anemie valori de vitamina B12 din alimentatie prin eliminarea consumului de carne la persoanele strict vegetariene.

Navigare principală

O alta explicatie pentru anemia megaloblastica poate fi un deficit de absorbtie care poate fi congenital, cum este absenta factorului intrinsec, sau dobandit prin mecanism autoimun, de exemplu boala Addison-Biermer care este cea mai frecventa cauza de anemie megaloblastica. Debutul anemiei megaloblastice este lent, insidios, adesea cu anemie severa bine tolerata.

cum detoxifiem ficatul

Se manifesta prin 3 sindroame mai mult sau mai putin pronuntate, fara a avea o corelatie intre ele : sindromul anemic - determina astenie fizica, ameteli, palpitatii si paloare sclero-tegumentara sindromul digestiv - se manifesta prin anorexie, greata, epigastralgie durere localizata in epigastru - anemie valori superioara si mediana a abdomenului si limba rosie depapilata anemie valori neurologic - este pus in evidenta, in cazul unei anemii aflate intr-un grad avansat, prin tulburari senzitive cu parestezii, tulburari anemie valori, tulburari de memorie si psihice In afara de aceste trei cauze importante ale anemiei, intalnim si alte tipuri de anemii mai putin frecvente, dar care necesita investigatii mai complexe cum sunt punctia, aspiratul medular sau biopsia medulara.

Avand in vedere ca celulele rosii sunt formate in maduva osoasa, orice factor care perturba hematopoieza poate cauza o afectare directa a precursorilor eritrocitari rezultand anemia.

Cuvinte cheie de căutare

Exemple de factori perturbatori interni : infiltrari ale maduvei osoase cu celule nehematopoetice cum sunt celulele canceroase din patologia oncologica neoplasm mamar, neoplasm de prostata, neoplasm pulmonar etc. In urma acesteia poate fi afectata sever maduva osoasa si poate creste semnficativ riscul de aparitie a bolilor onco-hematologice sau a altor tipuri de neoplasme Toate aceste tipuri de anemie pot fi grupate in mai multe categorii in functie de cauze si tratamente.

criodestrucția verucilor genitale recenzii

In totalitate au fost identificate peste de tipuri de anemie, multe dintre ele fiind clasificate drept rare, dar majoritatea diagnosticandu-se prin analize uzuale. Tratamentul anemiei variaza in functie de tip, iar pentru fiecare subtip de anemie se recomanda un tratament si un regim alimentar specific.

Asevedeași