Cancere genitale, Simptome cancer genital

cancere genitale

cancere genitale

Posted by Echipa Onco Card Controlul ginecologic și ecografia transvaginală sunt examinări medicale importante care trebuie cancere genitale anual, după vârste de 20 de ani, de către orice cancere genitale.

Aceste evaluări medicale sunt de altfel incluse și în programele de prevenție a cancere genitale elaborate de specialiștii oncologi din cadrul Spitalului Onco Card.

Cele mai des întâlnite sunt cancerul uterin și cel ovarian.

Pe lângă controalele de rutină și analizele care le pot urma cancere genitale care pot pune în evidență o leziune malignă în stadiu incipient, medicii atrag atenția asupra unor simptome din sfera genitală care ar trebui să aducă urgent orice femei la specialistul ginecolog.

Iată care sunt acestea: Sângerările vaginale anormale.

cancere genitale

Dacă apar în afara ciclului menstrual, sângerările pot fi un semnal de alarmă pentru mai multe tipuri de probleme. Acestea pot însoți infecții din zona pelvină, o boală inflamatorie pelvină, hipertiroidia sau diabetul.

Însă cea mai gravă situație este atunci când sângerările anormale anunță un cancer care poate fi localizat în col, vagin, uter sau ovare.

Durerile în zona pelvină. Acestea însoțesc de obicei ciclul menstrual și trec cu ajutorul antiinflamatoarelor. Dacă însă acestea sunt prezente în afara menstruației, pot fi semnul unor afecțiuni maligne cum sunt cancerul ovarian sau cel uterin.

Factorii de risc

Deseori, durerea este resimțită ca o presiune puternică. Nevoia imperioasă de a urina. Și această situație trebuie discutată urgent cu un medic deoarece poate însoți mai multe afecțiuni, atât din sfera aparatului urinar, cât și a celui genital.

cancere genitale

Cancerele ovariene și vaginale pot fi semnalate de nevoia imperioasă de a cancere genitale, dar și de constipație. Acest simptom apare de obicei după o cancere genitale copioasă, bogată în lactate și carne grase, alimente procesate și zaharuri concentrate, în lipsa consumului de fibre din legume și fructe sau a hidratării suficiente.

În afara acestor obiceiuri nesănătoase, balonarea poate fi și simptomul unor afecțiuni maligne colorectale sau genitale, precum cancerul ovarian, însoțit uneori și de senzația de preaplin, de dificultatea de a mânca sau de dureri de spate.

cancere genitale

Senzația de mâncărime sau de arsură. Acestea pot fi semne ale unor infecții din sfera vulvară, dar la o examinarea mai atentă, medicii pot diagnostica chiar și un cancer vulvar. Modificările de culoare sau de textură ale țesutului vulvar, eczemele și cancere genitale pot fi de asemenea simptome ale cancerului localizat în zona vulvei.

cancere genitale

Asevedeași