Cancerul gastric. Cuvinte cheie de căutare

cancerul gastric

Toate aceste date oferă medicului chirurg oportunitatea de a face un bilanţ general şi de a aplica protocolul terapeutic corespunzător.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Pinterest Cancerul gastric cancerul de stomac este boala care ucide în fiecare an 20 de români la De obicei, maladia este diagnosticată tardiv, când operaţia este complexă şi presupune multe riscuri, iar speranţa de viaţă scade considerabil. Acesta este motivul pentru care medicii atrag atenţia asupra factorilor de risc şi recomandă o viaţă cât mai echilibrată.

Tratament: Singurul tratament cu valoare certă rămâne cel chirurgical. Radioterapia şi cancerul gastric pot interveni ca soluţii adjuvante.

cancerul gastric aschelminthes sistemul circulator

Obiectivul oricărui tratament chirurgical în cancerul gastric trebuie să fie rezecţia completă fără ţesut tumoral restant. Tratamentul chirurgical radical şi curativ poate fi îndeplinit în cancerele precoce cele incipiente. Chirurgia radicală se poate practica şi în alte stadii, fiind presupus curativă.

cancerul gastric cum se îndepărtează papilomul de pe mamelon

Gastrectomia Rezecţia gastrică sau gastrectomia reprezintă operaţia de exereză scoatere a tumorii şi impune rezecţia parţială sau totală a stomacului şi rezecţii asociate de organe în cazul în care acestea prezintă invazie tumorală au fost afectate şi alte organe. Este contraindicată în prezenţa metastazelor la distanţă, în cazul pacienţilor trataţi sau în cancerul gastric tumorilor inextirpabile invazie locoregională masivă.

cancerul gastric condilom plantar

Conduita operatorie: Se practică anestezia generală a pacientului. Incizia se face pe linia mediană de la nivelul xifoidului cartilaj care formează extremitatea inferioară a sternuluipână la nivelul buricului cu posibilitate de prelungire în funcţie de aspectul intraoperator. Intotdeauna echipa operatorie va face tot posibilul pentru a exciza tot ţesutul tumoral viza curativă şi radicală.

cancerul gastric condiloame în zona inghinală

Metoda de reconstructţe a continuităţii digestive este în general apreciată intraoperator, pacientului explicându-i-se implicaţiile fiecărui tip de reconstrucţie. Spitalizarea pacienţilor operaţi de cancer gastric este în general bine tolerată de aceştia, recuperarea fiind specifică fiecărui pacient.

Evoluţia postoperatorie este de obicei bună. Pacienţii respectă schimbarea micilor tabieturi alimentare, ajungând după o perioadă de minim 6 luni-1 an la mese în cantităţi din ce în ce mai mari.

Articole asemănătoare.

cancerul gastric cancerul de colon alimentatie

Asevedeași