Ciuperci fosforescente

ciuperci fosforescente

Misterul lor a fost bine ciuperci fosforescente până de curând, când cercetătorii au înţeles de ce se întâmplă acest fenomen.

ceaiuri din plante detoxifiante

Ştiri pe aceeaşi temă Legumele care mazăre virbac o valoare nutriţională mai mare dacă sunt gătite Cercetătorii au făcut un experiment folosind o specie de ciupercă fosforescentă. Aceasta se numeşte flor de coco şi poate fi găsită în Brazilia.

Straniul fenomen al ciupercilor fosforescente Ciuperci fosforescente Account Options Misterul lor a fost bine păstrat până de curând, când cercetătorii au înţeles de ciuperci fosforescente se întâmplă acest fenomen. Ştiri pe aceeaşi temă Legumele care au o valoare ciuperci fosforescente mai mare dacă sunt gătite Cercetătorii au făcut un experiment folosind o specie de ciupercă fosforescentă.

Flor de coco înseamnă floare de cocos. Specialiştii au observat ciuperci fosforescente noaptea, ciuperca atrage insectele şi alte creaturi cu ajutorul bioluminescenţei ei. În perioada în are se maturizează, ciupercile pot să-şi împărştiile astfel porii prin pădure.

Jay Dunlap, genetician şi biolog molecular la Colegiul Dartmouth a explicat că bioluminescenţa ciupercilor e unică pentru fiecare specie în sine.

În prezent, există 71 de specii de ciuperci fosforescente din Ciuperca flor de coco funcţionează cu ajutorul unui ceas circadian, care-i permite să lumineze doar în timpul nopţii.

preparate de vierme helminthox

Pentru a vedea dacă insectele sunt atrase de ciupercile fosforescente, cercetătorii au replicat forma acestora şi au pus una cu lumini, alta fără lumini. Noaptea, insectele şi alte animale au fost atrase de mulajul luminat.

5 htp slabire

Practic, în momentul când insectele sau animalele care se apropie de ciupercă ating corpul acesteia, sporii se lipesc de picioarele sau corpul lor şi sunt împrăştiaţi în toată pădurea.

Până acum, cercetătorii ştiau cum se întâmplă fenomenul, datorită unei reacţii chimice, dar nu ştiau de ce. Explicaţia detaliată poate fi descoperită în video Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să ciuperci fosforescente în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: citeste totul despre:.

gastric cancer prevention

Asevedeași