Papiloame negilor

Papiloamele si negii - cat de periculosi sunt pentru organism

Sus De cele mai multe ori cauza care sta la baza aparitiei papiloamelor este de origine virala, mai exact virusul HP Virusul papiloma uman acelasi care duce la aparitia cancerului de col uterin, dar asta nu inseamna ca negii se pot transforma in cancer.

  1. Despre nutritie Dr.
  2. This website uses cookies to improve your experience.

Exista peste de tipuri de HPV, iar dintre aceste tulpini, una duce la nasterea negilor. De asemenea, anumite afectiuni precum obezitatea, diabetul zaharat, sarcina sau afectiuni ale tiroidei pot favoriza aparitia papiloamelor.

Papiloamele

Verucile sau negii se pot transmite si prin contact direct cu persoana infectata, dar pot papiloame negilor luati si din zone cu multa umiditate, precum piscina, bazine de inot, sauna.

Dimensiunile papiloamelor sunt de la cativa milimetri papiloame negilor la cm sau chiar mai mari.

papiloame negilor

De cele mai multe ori, papiloamele nu constituie o amenintare pentru sanatatea omului, dar daca nu sunt tratate corespunzator la medic, ele se pot inmulti si duc la un anumit disconfort persoanei in cauza.

Diagnosticul si tratamentul sunt date intotdeauna de medicul specialist dermatolog, numai papiloame negilor stiind ce metoda de tratament poate avea efect in functie de fiecare pacient in parte.

papiloame negilor

In ce consta tratamentul Sus Sunt cazuri in care negii dispar de la sine, fara niciun fel de tratament. Insa sunt si cazuri in care este necesar un tratament adecvat.

Ce sunt papiloamele?

Astfel, negii pot fi indepartati prin proceduri simple de electrocauterizareextirpare chirurgicala, crioterapie sau operatia schistosomiasis life cycle laser. Electrocauterizarea este un procedeu papiloame negilor se face sub anestezie locala, nu doare, dureaza cateva minute si este cea mai simpla si eficienta metoda de a scapa de negi.

papiloame negilor

Procedura se realizeaza numai de medicul dermatolog. Trebuie metionat faptul ca un rol extrem de important in eliminarea negilor il are sistemul imunitar.

papiloame negilor

Intarirea acestuia se realizeaza printr-o alimentatie corecta, bazata pe fructe si legume. Este indicat consumul de alimente bogate in vitamine A, B, C, dar si luarea suplimentelor de zinc.

Meniu cont utilizator

Un rol important il are si mentinerea igienei corecte. Exista insa in farmacii si unele produse care pot fi eficiente in tratamentul negilor.

papiloame negilor

Astfel, sunt plasturi cu acid salicilic si fenol, care se aplica pe negi si care vor avea un efect de uscare al acestora, urmat de exfolierea lor.

Asevedeași