Papilomavirus uman. Papiloma Virus Uman - Indicatii

Pampilomavirusul uman

Cancerul este o maladie care, descoperita timpuriu, ofera un procent semnificativ de vindecari.

Rata de mortalitate datorata cancerului de col uterin a scazut in ultimii ani in tarile dezvoltate, ca rezultat al depistarii precoce si a modernizarii mijloacelor de tratament. In tara noastra acest neoplasm are o incidenta scazuta, dar in multe cazuri este descoperit in faze avansate.

papilomavirus uman papilloma virus vaccino da quando

In Romania acest cancer ocupa locul al doilea in randul neoplaziilor sexului feminin, dupa cancerul mamar. Infectia cu Human Papilloma Virus HPV este unul dintre factorii de risc implicati in aparitia cancerului cei mai buni antihelmintici col uterin.

papilomavirus uman oxiuros ropa

Dobandirea infectiei cu HPV este strans legata de comportamentul sexual. Frecventa infectiei cu HPV creste cu numarul de parteneri sexuali si cu debutul timpuriu al activitatii sexuale.

Papilomavirusul uman prescurtat HPV dupa denumirea lui din papilomavirus uman engleza "human papillomavirus" este o infectie virala care se transmite intre oameni prin contactul piele pe piele. Exista peste de tulpini ale acestui virus prescurtat HPV, dintre care 40 de tulpini sunt transmise prin contact sexual si iti pot afecta organele genitale, gura sau gatul.

Femeile care lucreaza ca prostituate sunt expuse unui risc major de infectare cu HPV. Cancerul colului uterin este considerat consecinta intarziata a papilomavirus uman cu HPV transmisa pe cale sexuala. La o mica proportie a femeilor expuse la Human Papilloma Virus HPV infectia progreseaza spre leziuni asimptomatice initial dar evoluand in final spre cancer invaziv. Depistarea periodica cu testul Babes-Papanicolau ofera numeroase oportunitati de descoperire a leziunilor precanceroase.

papilomavirus uman izolează viermii la oameni

In prezent aceasta modalitate de depistare papilomavirus uman fost completata cu cautarea ADN al HPV in celulele prelevate de pe colul uterin al femeilor active sexual, permitand o depistare precoce a potentialului de a dezvolta leziuni canceroase prin evidentierea prezentei acestui virus.

Teste obligatorii pentru femeile active sexual.

papilomavirus uman condiloame muie

Studii populationale arata ca tipurile oncogenice de HPV sunt cel mai frecvent asociate cu infectii tranzitorii, capabile sa favorizeze cancerul. Dar, putini indivizi purtatori de tipuri oncogenice de HPV dezvolta in timp neoplazie cervicala intraepiteliala.

Unele tipuri pot cauza aparitia de leziuni pe piele, in timp ce alte tipuri provoaca boli cu transmitere sexuala BTSdintre care unele sunt insotite de aparitia verucilor genitale condiloame. Infectiile cu HPV pot fi raspandite prin sex oral, genital si anal si sunt foarte frecvente in randul femeilor si barbatilor tineri.

Pana in prezent au fost clonate si secventiate integral peste de genotipuri de HPV dar rolul lor in patogenie a fost recunoscut doar pentru cateva tipuri, ca de exemplu: 16, 18, 31, 33, 45, 52, 58 si Cele mai cunoscute tipuri de HPV asociate papilomavirus uman cancerul cervical in intrega lume sunt tipurile 16 si Celelalte tipuri au o distributie geografica neomogena, tipurile 33, 39, 58 si 59 fiind mai frecvent intalnite in America Latina.

Numeroase studii serologice au demonstrat ca infectia genitala cu Human Papilloma Virus HPV este urmata de un raspuns imun, dar titrul anticorpilor este scazut.

papilomavirus uman forum care a îndepărtat negi genitale

Raspunsul imun umoral are o larga specificitate in cadrul fiecarui tip. Nu toti indivizii papilomavirus uman cu HPV au niveluri detectabile de anticorpi.

Aceasta se poate datora scaderii in timp a titrului anticorpilor specifici la indivizii infectati.

HPV se transmite prin contactul direct. Exista mai mult de de tipuri de HPV. Unele tipuri de HPV determina verucile genitale. La femei, anumite tipuri de HPV cresc riscul de cancer cervical. In unele cazuri, unicul semn al infectarii femei cu HPV este un rezultat anormal la testul Papanicolau.

Utilitatea testarii este semnificativa in populatia de femei active sexual in vederea instituirii timpurii a mijloacelor specifice de prevenire a papilomavirus uman de col. Pe de alta parte, exista si infectii inaparente cu virusuri Papilloma Uman fara vegetatiicaz in care virusul este transmisibil.

papilomavirus uman human papillomavirus anogenital infection icd 10

Va recomandam sa cititi si articolul :.

Asevedeași