Parazit dulce

parazit dulce

Poate afecta tractul urinar sau intestinul.

sirop viermisori fares

Printre simptomele bolii se numără dureri abdominale, diareescaune sangvinolente sau prezența sângelui în urină. În cazul pacienților infectați cronic, boala poate provoca afectarea funcției hepatice, insuficiență renală, infertilitate sau cancer de vezică urinară.

endometrial cancer estrogen

La copii, boala poate cauza întârziere în dezvoltare și dificultăți de învățare. Acești paraziți sunt eliberați de melci de apă dulce infectați.

utilizarea medicamentelor antiparazitare

Boala este cel mai des întâlnită în rândul copiilor din țările în curs de dezvoltare, deoarece este mai probabil ca aceștia să se joace în apa infectată.

Alte grupuri de risc ridicat parazit dulce fermierii, pescarii și oamenii care folosesc apă infectată pentru necesitățile parazit dulce. Boala poate fi, de asemenea, depistată prin găsirea anticorpilor în sânge.

cancer de prostata inca 2021

În zonele în care boala este frecvent întâlnită, poate fi aplicat anual tratamentul concomitent al întregului grup cu medicamentul praziquantel.

Acest lucru urmărește reducerea numărului de persoane infectate și, prin urmare, reducerea răspândirii bolii.

cicatrice după îndepărtarea verucilor plantare

Praziquantel este, de asemenea, medicamentul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății pentru tratarea persoanelor.

Asevedeași